Usko tai älä, mutta tämän banaanikakun resepti juontuu painonvartioiden reseptikirjasta vuodelta 1995. Palaan kirjaan aina vain tämän reseptin vuoksi, sillä tämä kakku on vaan niin hyvää. Painonvartioiden idea on varmaan, että kakkua syödään superohut siivu, sillä ei tämä mielestäni mitenkään kevyimmästä päästä ole..nooh ei ainakaan tämä oma sovellukseni - johon vähän lisätty mm. rasvaa ja sokeria ja banaaneja ;-). Kakun koostumus on jotenkin aivan ainutlaatuisen pehmeä ja unelmanomainen. "Pohjassa" on ihanaa sitkeyttä

 

                                                                                          Miisulin banaanikakku

  

 

 

Näitä tarvitset:

200g margariinia

2 dl sokeria

1/2 dl fariinisokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 munaa

2 tl kanelia

3 tummunutta banaania

5 dl erikoisvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

 Laita margariini, sokerit, kaneli, munat ja banaanit tehosekoittimeen ja sekoita kunnes seos on tasaista. 

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kumoa banaaniseos jauhojen päälle ja sekoita ne keskenään.

 

 

Voitele ja korppujauhota leivinvuoka ja kaada taikina siihen.

 

Paista 175 asteessa n. tunti. Kiertoilmalla paistoaika uunissani oli n. 35-40 min.